• Празникът Сирни Заговезни
    известен още като Прошка, е много специален ден от народния календар. Това е седмата неделя преди Възкресение и след нея започва дългият великденски пост.
  • По традиция на Сирни Заговезни близки и познати се опрощават помежду си за всякакви провинения през изминалата година.
  • Прието е да се извършва и обичаят хамкане: на червен конец се завързва и се спуска от тавана парче бяла халва или варено яйце.
  • Най-възрастният мъж завърта конеца в кръг и всеки член от семейството, главно децата, се опитва да хване халвата или яйцето с уста. Който успее, ще бъде жив и здрав през цялата година.
  • От векове православните християни в България честват Сирни Заговезни /Неделя на Всеопрощението/, която е винаги 40 дни преди Великден.
  • Това е началото на Великия Пост, чиято продължителност от 40 дни
Фирма “Дюсена “ е създадена на 01.04.1992 г. като семейна фирма,специализирана в производство на: Търговската марка,под която се реализира продукцията на пазара е “халва Катеричка ”-патентована през 1999г. Член на Българска Търговско-Промишлена палата. През 2006г.,фирмата въвежда системата за анализ на опасностите и контрол на критичните точки-НАССР.

За своите 18 години,фирма “Дюсена-ООД”е успяла да наложи марката “халва Катеричка” в цяла Южна и Североизточна България.

Фирмата има добре развита дистрибуторска мрежа,като продукцията в момента се реализира в над 70 склада на едро и дребно в градовете: Пловдив, Пазарджик, Хасково, Димитровград,Кърджали, Любимец,Момчилград,Крумовград,Ивайловград,Стара Загора,Нова Загора,Казанлък,Разград,Шумен, Попово,Плевен.

В конкурентния пазар не е достатъчно да произвеждаш добър продукт,защото и нашите конкуренти предлагат добри продукти.Ние знаем,че за да растем стабилно и продължително,трябва да сме по-добри от конкуренцията,в това което търсят клиентите,ние се учим да бъдем конкурентни.
В нашата фирма знаем също ,че добрият бизнес –това е пълно съвместяване на икономическите интереси на клиентите,но и нуждите на нашите работници, достачици и всички заинтересовани към една обща стратегия-повече печалба и икономически растеж.
Ето защо задачата на нашия мениджмънт е да търсим оптималния баланс ,за да отговорим на нуждите и интересите на различните групи.

В сравнение с конкурентните халви,нашият продукт е с по-добри вкусови качества, защото ние не влагаме консерванти,които спомагат за удължаване срока на годност,затова клиентите ни предпочитат.